Alle beschikbare netnummers

Vraag je je af "welk nummer heeft mij gebeld?" of "waar komt dit telefoonnummer vandaan?", dan ben je hier op het goede adres! Deze website geeft een duidelijk overzicht van welke netnummers er bestaan en hoe deze opgebouwd zijn!

Een netnummer (vroeger ook wel kengetal genoemd) maakt deel uit van een nationaal telefoonnummer. Netnummers zijn ingevoerd toen automatisch interlokaal telefoneren mogelijk werd. Tot die tijd was de tussenkomst van een telefoniste nodig en kon men volstaan met het noemen van de plaatsnaam. Lees hierover meer op onze blog!

Netnummer kunnen verschillende lengtes hebben, maar ze duiden altijd een gebied aan. In Nederland bestaat het netnummer uit een reeks van drie of vier cijfers, beginnend met een 0. Dit wordt aangevuld met de landcode waarbij de cijfers van de landcode (+31) de eerste nul vervangen.

Er bestaan ook andere kengetallen zoals 06 voor de mobiele telefoonnummers of de veelgebruikte commerciƫle service nummers 0900 en 0800 gratis servicenummers. Laat je niet verassen, zo zijn er bijvoorbeeld ook 088 nummers. Deze nummers zijn uitgegeven door de autoriteit Consument & Markt voor bedrijven die graag een lokaal karakter geven aan een commercieel nummer.

In dit overzicht zie je een totaallijst van alle netnummers in Nederland.

014
044
06
085
Log uit